Att sova på en catamaran

En catamaran är inte som en vanlig enkelskrovad segelbåt. En catamaran ligger balanserat och plant i vattnet med båda sina skrov och gungar lite stillsamt och rogivande. Forskning har visat att gungande eller vaggande rörelser kan, förutom att du somnar snabbare, ge både djupare sömn och dessutom förbättra minnet. Är du intresserad av att veta mer så gå in på någon av länkarna här nedan och läs vidare.

Gungande rörelse kan ge dig bättre sömn och förbättra minnet

Från vaggan till hängmattan – så sover du bättre

Gungande sömn förbättrar minnet

Måltider ombord

Om ni inte vill laga maten själva kan vi erbjuda tillagning av era måltider ombord. Då planerar vi meny och inhandling av mat och dryck tillsammans med er.

Våra måltider skapar vi till största delen av solmogna, ekologiska och närproducerade livsmedel samt det havet har att erbjuda. Våra måltider är både hälsosamma, goda att äta och vackra att beskåda.

När vi lagar maten har vi vårt hälsokoncept som utgångspunkt. Vi anpassar självklart menyn efter era önskemål. Förutom min (Evys) utbildning till kost- och livsstilsrådgivare har jag kompletterat mina kunskaper inom andra åskådningar som rör mat och näring. Exempel på litteraturfördjupningar: Mat som botar, Växtparadoxen, Sockerbomben 3.0, Gourmetvego, Det veganska köket, De 100 mest värdefulla livsmedlen, m.fl.